Naše holkyČlánkyOdkazyFórumVaše nastavení
Nice Friend - výcvik psů Brno, Vysočina a štěňátka labradorů
"Je celkem velice snadné psu rozumět a naučit se číst jeho myšlenky. Pes se neumí přetvařovat, neumí klamat, neumí lhát, protože neumí mluvit."
Nice Friend - krásný milý hodný roztomilý přítel

Štěňátka  Štěňátka

Google  Google

Vyhledávání >>

Přihlášení - Login Přihlášení - Login
Přezdívka

Heslo

Ještě nemáte povolen úplný přístup na web ? Můžete se registrovat. Registrujeme pouze přátele

Nice Friend Nice Friend

Kontakt

Naše holky :

Kniha návštěv

Doporučujeme:

nakupzdomu.cz

Chovatelské stanice

Výcvik retrívrů Výcvik retrívrů

Navigace Navigace
· Domů
· Aktuality
· Archív článků
· Doporučte nás
· Fórum pro přátele
· Hledat na webu
· Kniha návštěv
· Kontakt
· Naše holky / Girls
· Počteníčko
· Poslat článek
· Přátelé / Friends
· Top 10
· Vaše přihlášení
· Videíčka
· Web Links
· Zprávy / PM
· Zvědavé ankety

Návštěvnost Návštěvnost
TOPlist

Naše odchovy Naše odchovy

Daisy  Dasty  Dizzy 

Dancer Diego

Vrh C  Tabulka

Cid Cassie Caesar

Cody Clark Clif

Vrh B  

Bender  Beauty  Bessy

Bona  Barbie

Vrhu A

Aron   Agent   Apache

Ariel   Art   Atrey   

Arry   Aneta    

Nice Friend - výcvik psů Brno, Vysočina a štěňátka labradorů: Lovecký výcvik

Vyhledávání v tomto tématu:   
[ Jít na úvodní stránku | Vybrat nové téma ]

Výcvik retrívrů Brno - lovecký výcvik, příprava na zkoušky.
Publikoval : Martin - Neděle, 13.11. 2011 - 15:00:34 (554 čtenářů)
Téma: Lovecký výcvik
Lovecký výcvik

Jsem Martin Luňák, psi mě doprovází od roku 1992. 

Mým prvním psem byla dobrmanka Barbie - nezapomenutelná fenka, a fantastická učitelka. Naučila mě obrovské trpělivosti, klidu, rozvaze a prohloubila můj zájem o metodiky výcviku a výchovy psů. Na 15 let společného života v naší rodině nikdy nezapomenu. 

[  Článek zatím neohodnocen | Lovecký výcvik | Přidat první komentář | Zobrazit celý článek  ]

Lovecká škola Nice Friend - výcvik retrívrů
Publikoval : Martin - Středa, 24.08. 2011 - 02:13:28 (594 čtenářů)
Lovecký výcvik

Jsem Martin Luňák, psi mě doprovází od roku 1992. 

Mým prvním psem byla dobrmanka Barbie - nezapomenutelná fenka, a fantastická učitelka. Naučila mě obrovské trpělivosti, klidu, rozvaze a prohloubila můj zájem o metodiky výcviku a výchovy psů. Na 15 let společného života v naší rodině nikdy nezapomenu. 

[  Článek zatím neohodnocen | Lovecký výcvik | Přidat první komentář | Zobrazit celý článek  ]

Výchova a výcvik retrívra - lovecký výcvik - kdy začít ?
Publikoval : Martin - Čtvrtek, 09.06. 2011 - 23:18:49 (730 čtenářů)
Lovecký výcvik

Mnoho lidí přemýšlí, kdy se svým retrívrem začít lovecký výcvik. Je spousta lidí, co "poradí" - do půl roku štěně nemá nic cvičit. Dokonce dnes ještě plno "cvičáků" i "loveckých škol" pošle zájemce o seriózní výcvik s pětiměsíčním štěňátkem domů s tím, aby přišli po půl roce věku psa. Osobně znám i profíky, kteří " do 8 měsíců na štěně nesáhnou a nechají ho užívat dětství ". 

Dobře se ale podívejte na starší pejsky - učí se protože chtějí, nebo protože musí ?

Základ vztahu vůdce x pes, práce nosem, paměť k aportu, handling se formují mnohem dříve. Snáze naučím 9 týdenní štěňátko práci nosem na povel píšťalkou , než 9 měsíčního dospívajícího pejska. Snáze vštěpím tomuto štěňátku přivolání dokud má pud následování. Lépe ho naučím všemu, dokud chce, chce , chce. 

Videa - Labrador Retriever - Working
Publikoval : Martin - Úterý, 06.07. 2010 - 17:09:16 (400 čtenářů)
Lovecký výcvik

2000 Natl Open Retriever Championship legendy

- určitě se podívejte na tento Blind - na pár set metrů.

Lovecký výcvik | Přidat první komentář  ]

Výcvik retrívrů - žáci lovecké školy Nice Friend
Publikoval : Martin - Neděle, 28.02. 2010 - 10:41:14 (3091 čtenářů)
Lovecký výcvik

Naše fenečky :

Penelopa Z Muchovy Boudy                                               Joy Happy Ithaka Bohemia                                             Attractive Guverlines                     

"U" VŠESTRANNÝ PES

MVPZR - I.cena t

PZ - I.cena vítěz zkoušek 

SZVP - I.cena - max. počet bodů

LZ - II. cena 

ČESKÝ ŠAMPION PRÁCE

2x CACT, 3x resCACT

"U" VŠESTRANNÝ PES

Nominace na MSR 2010

Složeno 16 pracovních zkoušek (opakovaně):

KVZPR - I.cena

KLZ - I. cena, max. počet bodů

KSZVP - I. cena, max. počet bodů,

KPZ - I.cena, max. počet bodů

LZ - II. cena

[  Hodnocení článku: 5 | Lovecký výcvik | Přidat první komentář | Zobrazit celý článek  ]

Vlečka pernaté
Publikoval : Martin - Středa, 20.08. 2008 - 09:30:27 (1340 čtenářů)
Lovecký výcvikCitace z řádů :  Přinášení vlečené pernaté zvěře "Vlečka se založí s bažantem 150 kroků dlouhá a jednou obloukovitě lomená v přehledném terénu nebo na volném poli. Vlečený bažant se nechá na konci vlečky. Vlečka má být založená v nízkém porostu a po větru. Zakládání vlečky nesmí pes vidět a rozhodčí, který vlečku zakládá, po jejím ukončení odejde v přímém směru nejméně 50 kroků a tam se ukryje. Vůdce přiloží psa na nástřel označený peřím.
Asi 20 kroků od nástřelu může být pes veden na vodítku, potom musí být volně vypuštěn. Při vypuštění může pes dostat poslední povel k přinesení zvěře. Vůdce může psa nasadit celkem 3x. Počet nasazení a způsob sledování vlečky psem nemá vliv na hodnocení. Čas se počítá od vypuštění psa při prvním nasazení. Přinese-li pes zvěř do 4 minut po vypuštění, hodnotí se známkou 4, do 6ti minut známku 3, do 8mi minut známku 2, do 10ti minut známkou 1. Zvěř musí být nezávadná. Vlečka nesmí být založena na čerstvě pohnojeném nebo chemicky ošetřeném pozemku. Vzdálenost mezi jednotlivými vlečkami musí být nejméně 100kroků po celé dráze.
 Na VZPR a ZPR se vlečka založí 200 kroků dlouhá. Způsob přinášení a odevzdání zvěře se hodnotí samostatně v disciplíně přinášení."

Přivolání KE MNĚ
Publikoval : Martin - Pátek, 15.08. 2008 - 00:32:37 (1721 čtenářů)
Lovecký výcvik
Přivolání

" kdo ho nemá - nemá nic "  - asi nejdůležitější věta, která mě utkvěla v paměti  z těch mraků článků co jsem o něm četl.  Myslím, že nejlépe vystihuje důležitost pro jakoukoliv práci se psem. A ne jen práci, přivolání je nejdůležitější pro jeho další život - rozhodne zpravidla o tom, jak pejsek život prožije - zda uvázaný na vodítku, u boudy, zavřený v kotci .... nebo šťastný život se svým pánem, plný výletů, dobrodružství a krásných společných chvil. 

[  Hodnocení článku: 5 | Lovecký výcvik | Přidat první komentář | Zobrazit celý článek  ]

Začínáme s výcvikem
Publikoval : Martin - Pátek, 18.07. 2008 - 01:30:22 (1737 čtenářů)
Téma: Lovecký výcvik , Rubrika: Než si ho pořídíme
Lovecký výcvik

Rád bych navázal na předchozí článeček "Manuál pro první dny pro nové pánečky našich štěňátek"  a zároveň tím odpověděl na spousty otázek, které se na nás řítí od majitelů našich štěňátek.

Kdy začít s výcvikem ?

Nejdříve hovoříme pouze o výchově - a s tou začínáme okamžikem, kdy naše štěněcí miminko překročí práh domu.

Než začneme pejska cvičit, či lépe vychovávat je určitě nejdůležitější si vše řádně nastudovat. S podivem sleduji, jak si někteří lidé pořizují pejska, bez důkladné přípravy - studia o plemeni, které si hodlají pořídit.

Brozany nad Ohří 2007
Publikoval : Martin - Úterý, 13.11. 2007 - 23:36:20 (1095 čtenářů)
Téma: Lovecký výcvik , Rubrika: Naše akce
Lovecký výcvik

30. srpna 2007 15:26:32

Výcvikové setkání retrievrů zaměřené na přípravu k podzimním zkouškám.

Krásná akce pořádaná Martinem Bártou a Jardou Hornickým

Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.081 sekund

Kopírování článků, fotografií a příspěvků povoleno pouze se souhlasem majitele tohoto webu !!

You can syndicate our news using the following files: rss-091.xml, rss-092.xml, rss-20.xml or atom.xml.

Magic SEO URL - Optimalizace pro vyhledávače
Poznejte další produkty Magic SEO URL
osCommerce SEO | phpBB SEO | phpBB3 SEO | ZenCart SEO